Improvisatiesessie
met de Social Music Club
Evenement t/m mei 20
Op vrijdag 20 mei organiseert de Social Music Club een improvisatiesessie in de tentoonstelling Catching Up in the Archive. Iedereen is uitgenodigd om geluid te komen maken en muziek te spelen.
Evenement t/m mei 28
Tijdens de tentoonstelling Catching Up in the Archive leidt filosoof en schrijver Aaron Schuster een seminar van drie sessies, waarin hij dieper ingaat op de hedendaagse uitdagingen bij het doen van onderzoek, nieuwe methodes van kennisproductie en leven en verlangen binnen en buiten gevestigde instituties.
In aanloop naar de Biënnale van Venetië organiseert Amsterdam Art in samenwerking met De Appel op 13 april een avond over Leonora Carrington. Het thema van de Biennale dit jaar, The Milk of Dreams, is ontleend aan de titel van het gelijknamige boek van deze surrealistische kunstenaar en schrijver. Wie was Leonora Carrington? Waarom raken steeds meer kunstliefhebbers in de ban van haar werk?
Publicatie
De nieuwe publicatie 'Schetsen voor de toekomst, herinneringen aan een gebouw' van Rosa te Veldeverkent, verbindt en herinnert de vele levens van één gebouw in Amsterdam Nieuw-West over een periode van meer dan zestig jaar. Plannen voor de toekomst veranderen voortdurend – wat zal er gebeuren met deze plek? Hoe helpt dit gebouw de ideologische orkestraties van stadsplanning, segregatie en gentrificatie te begrijpen?
Livestream t/m januari 20
de Appel's 2022 Keynote op 17 januari zal worden gepresenteerd door dichter, schrijver en vertaler Mayra A. Rodriguez Castro (Bogotá, Colombia), waarin zij het concept van passage zal beschouwen als een moment van helderheid. Dit evenement zal gelivestreamd worden.
Tentoonstelling t/m november 21
HERFST 2021 FOCUS TENTOONSTELLING Met trots presenteert de Appel de eerste solotentoonstelling Survival in the afterlife van Lydia Ourahmane (1992, Algerije) in Nederland. Survival in the afterlife is onderdeel van de Consortium Commissions, geïnitieerd door Mophradat, en gepresenteerd in samenwerking met Portikus, Frankfurt. 22 September – 23 November 2021
2020 Keynote
Een terugblik naar onze 2020 Keynote van Darby English: The King's Two Bodies. Opgenomen in de Oude Lutherse kerk op 13 januari 2020.
Online
New Barbizon is een collectief van vijf schilders: Zoya Cherkassky-Nnadi, Olga Kundina, Maria Pomiansky, Anna Lukashevsky, Natalia Zourabova… Bekijk het werk dat de vijf kunstenaars tijdens hun bezoek aan Amsterdam hebben gecreëerd...