Tentoonstelling t/m november 21
HERFST 2021 FOCUS TENTOONSTELLING Met trots presenteert de Appel de eerste solotentoonstelling Survival in the afterlife van Lydia Ourahmane (1992, Algerije) in Nederland. Survival in the afterlife is onderdeel van de Consortium Commissions, geïnitieerd door Mophradat, en gepresenteerd in samenwerking met Portikus, Frankfurt. 22 September – 23 November 2021
Publicatie
De nieuwe publicatie 'Schetsen voor de toekomst, herinneringen aan een gebouw' van Rosa te Veldeverkent, verbindt en herinnert de vele levens van één gebouw in Amsterdam Nieuw-West over een periode van meer dan zestig jaar. Plannen voor de toekomst veranderen voortdurend – wat zal er gebeuren met deze plek? Hoe helpt dit gebouw de ideologische orkestraties van stadsplanning, segregatie en gentrificatie te begrijpen?
2020 Keynote
Een terugblik naar onze 2020 Keynote van Darby English: The King's Two Bodies. Opgenomen in de Oude Lutherse kerk op 13 januari 2020.
Tentoonstelling t/m juli 25
*Een “formation camp” is een anarchistische traditie waarbij verschillende groepen elke zomer samenkomen om ideologische blauwdrukken te tekenen voor werelden die al mogelijk zijn. Als een weergave in ruimte en tijd van ons eigen werk tijdens het Curatorial Programme 2020-2021 van de Appel, combineert dit publieksprogramma tal van projecten die er allemaal naar streven om te maken en te denken met de gemeenschap.
Tentoonstelling t/m juli 04
Love songs for the savages, of “Kundiman para sa mga salbahe” in het Tagalog, is een verzameling momenten voor en met mensen van de evenaar, hier begrepen als zowel een denkbeeldige als een geografische ruimte. Iris Ferrer, Kent Chan en Julian Abraham ‘Togar’ genereren samen een tijdelijke warmte waarin geluids- en andere zintuigelijke ervaringen cultuurmigranten verbinden.