KUNSTJONGEREN Stap in een wereld waarin niet jij centraal staat, maar de plant. Op 15 en 16 mei loopt deze tentoonstelling met werk van de kunstenaars Farida Sedoc en Mirjam Linschooten, samengesteld door de Kunstjongeren.
This may or may not be a true story or a lesson in resistance is het Eindresultaat van de Appel’s Curatorial Programme 2019/2020. Deze 'geprinte tentoonstelling' werd gecureerd door CP-deelnemers Thomas Butler, Sharmyn Cruz Rivera, Juan Fernando López, Iris Ferrer, Danai Giannoglou en Naz Kocadere.
Ga met handen en hart aan de slag met een nieuw Educatie Initiatief van de Appel.
De veelzijdige kunstenaar — en alum van de Ateliers — keert terug voor een speciaal interview dat een ​​frisse blik op onze tijd wil werpen. Daarnaast kijken we naar Grace Ndiritu's nieuwe interviewboek, DISSENT WITHOUT MODIFICATION, en een selectie uit haar COVERSLUT © kledinglijn.
Home Is Where The Music Is
LEAD-OFF TRACK & SEMINAR
de Appel set the tone for 2021 by listening and learning with the co-curators of Sonsbeek 2021—>2021
Op uitnodiging van het Stedelijk Museum Amsterdam, in de context van Ulay Was Here (21.11.2020 – 30.05.2021), presenteert de Appel: Here is Ulay with
ONLINE
New Barbizon is een collectief van vijf schilders: Zoya Cherkassky-Nnadi, Olga Kundina, Maria Pomiansky, Anna Lukashevsky, Natalia Zourabova… Bekijk het werk dat de vijf kunstenaars tijdens hun bezoek aan Amsterdam hebben gecreëerd...
Darby English:
The King’s Two Bodies
KEYNOTE 2020 terugblik
Bekijk online: opname van Darby English, 'The King’s Two Bodies', de Appel 2020 Keynote bij de Oude Lutherse Kerk op 13 january, 2020
HERFST 2020 FOCUS 
Georgia Sagri's onderzoekspraktijk, IASI, is begonnen met een-op-een sessies in onze Aula, en haar tentoonstelling IASI: Stage of Recovery. Opening 23 oktober
Leesgroep
20.09.–01.11.2020
Deze herfst lazen wij met speciaal uitgenodigde eregasten de publicatie Audre Lorde: Dream of Europe, selected seminars and interviews: 1984-1992, met een voorwoord van redacteur Mayra A. Rodriguez Castro.
Livestream discussions
12.07.–09.09.2020
Black Renaissance organiseert een serie avonden over Nederlands Racisme: “Tijdens de gesprekken gaan wij zoveel mogelijk ruis weg nemen over wat racisme nu eigenlijk is en hoe het systeem de wereld is in gekomen en zich heeft ingebed in ons bewustzijn en instituties.”
ZOMER 2020 FOCUS
23.06–04.09.2020
Wat betekent het om een kunstwerk – en de kunstenaar die het gemaakt heeft – in een ander licht te zien? Terwijl de Appel te midden van diepgaande sociale en maatschappelijke veranderingen weer de deuren opent, her-denken we ons programma en gebruiken het heden om ons te verbinden met makers van kunst en geschiedenis die verbonden zijn met Amsterdam.